Pivo Svijany

zgodovina in danes


Prvi zapisi o pivovarni segajo v leto 1345, ko je vas Svijany pripadala Cisterjanskemu samostanu. Leta 1564 je bila prvič na mestu samostana omenjena pivovarna, ki pa ji je leto kasneje (1565) Jaroslav Wartneberg, ko je zgradil renesančno utrdbo, dodelil močan ekonomski pomen, saj je z varjenjem piva in prodajo želel zagotoviti in povečati dohodek posesti. V letih, ki so sledila, je pivovarna Svijany doživljala svoje vzpone in padce. Leta 1997 so jo pred popolnim zaprtjem rešili skupina LIF (v lasti imajo tudi pivovarno Rohozec in Nachod) in pa takratni direktor Frantisek Horak. Danes je njegovo direktorsko taktirko prevzel Roman Havlik in pivovar Peter Menšik, ki skupaj z marljivo in sposobno ekipo zaposlenih gradi prepoznavnost predvsem zaradi tradicionalnega varjenja piva in raznolikosti piv. Po raznolikosti proizvodnje piv in količini se uvrščajo v sam vrh čeških pivovarn.




svijansky maz
  • Svetli lager
  • Sestava: voda, Češki slad, sladkor, hmelj, hmeljni ekstrakt
  • Vsebnost alkohola: 4, 8%
  • Štirikrat hmeljiran
  • Nepasteriziran
  • Varjen po tradicionalnem postopku poznanem za češka piva
svijanska knežna
  • Temno specialno pivo
  • Sestava: voda, Češki-Munich karameliziran slad, sladkor, hmelj, hmeljni ekstrakt
  • Vsebnost alkohola: 5,2%
  • Štirikrat hmeljiran
  • Nepasteriziran
  • Varjen po tradicionalnem postopku poznanem za češka piva
svijansky kniže
  • Svetlo specialno pivo
  • Sestava: voda, Češki slad, sladkor, hmelj, hmeljni ekstrakti
  • Vsebnost alkohola: 5,6%
  • Varjen po tradicionalnem postopku poznanem za češka piva
  • Štirikrat hmeljiran
  • Nepasteriziran
kvasničak
  • Nefiltrirano svetlo specialno pivo
  • Sestava: voda, Češki slad, sladkor, hmelj, hmeljni ekstrakt
  • Vsebnost alkohola: 6,0%
  • Štirikrat hmeljiran
  • Nepasteriziran
  • Varjen po tradicionalnem postopku poznanem za češka piva

Lokacije z našimi pivi